1
دمنوش ها
آرایشی بهداشتی
عطر ها
سویق
دمنوش ها
آرایشی بهداشتی
عطر ها
سویق

روغن ارده کنجد

چرا باید «روغن ارده کنجد» مصرف کرد + خواص

طی سالیان اخیر مصرف روغنهایی که مستقیماً از کنجد گرفته می‌شود افزایش یافته اما آیا می‌دانید تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد چیست و چرا باید به‌جای روغن کنجد از روغن ارده کنجد استفاده کرد؛ در این مطلب به این سؤالات پاسخ داده شده است.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ نکته بسیار مهمی که همواره مورد توجه نیاکان ما بوده، استفاده از روغن ارده کنجد است، با نگاهی دقیق به کتابهای کهن به این نتیجه می‌رسیم که حکما برای روغن کنجدی که بدون تفت داده شدن و تبدیل به ارده شدن، تهیه می‌شده است، ارزش غذایی قائل نبودند مگر آنکه آن را برای مصارف دارویی به‌شکل ضماد استعمال می‌کردند.

اما روغن خوراکی تهیه‌شده از کنجد را پس از تبدیل کردن کنجد به ارده و سپس روغن‌گیری از ارده به دست می‌آورند لذا روغن کنجد هرگز خاصیت روغن ارده کنجد را ندارد و آنچه در اسناد کهن و کتب مربوط مشاهده می‌شود غذائیت چندانی ندارند و خوراکی نیست.

در ذیل متنی از کتاب مفاتیح‌الارزاق ص793 ج1 آمده است که دقیقاً گویای همین مطلب است؛ در کتاب مذکور آمده است اگر روغن آن را از کنجد پوست‌نکنده بگیرند آن را روغن حل نامند و اگر از کنجد پوست‌کنده و بریان که همان ارده است اخذ کنند لزوجت آن کمتر است و حتماً می‌دانید که هر غذای لزجی به کبد آسیبهای جدی می‌رساند که کمترین آن داشتن کبد چرب است و اگر آن را نرم بکوبند و با آب آن‌قدر به هم بزنند تا گرم شود و روغن آن جدا گردد و سپس بردارند، رطوبت آن بیشتر می‌شود پس طبیعت آن به تری می‌رود و گرم و تر و بهاری معتدل می‌شود البته بعد آن را در آب جوش می‌سایند تا روغن به دست آید و دست آخر آن را در حالت پخته‌شده ساییده و کوبیده و این روغن مناسب خوردن است که روغن ارده نام گرفته است.

طبیعت روغن ارده کنجد آن در دوم گرم و تر و تا هفت سال قوت آن باقی می‌ماند و قابل مصرف است.

باید به این نکته مهم که همیشه نیاکانمان در روغن‌گیری رعایت می‌کرده‌اند، توجه داشت که به‌ازای 100 کیلو ارده کنجد مقدار 20 لیتر آب سالم را آرام‌آرام و به‌دفعات به آن اضافه کنند تا روغن آن زلال و شفاف شود و آب را یک‌باره به‌روی آن نریزند.

حال برای علاقه‌مندان به تعمق در متون کهن پزشکی ایران‌زمین دقیقاَ متن تحت اللفظ کتاب را می‌آوریم تا نسبت به جایگزین کردن روغن کنجد حتی به‌شکل عرضه آن و روغن‌گیری آن جلوی چشم مشتری، برای تبلیغات به‌جای روغن ارده کنجد خوراکی واقعی که اصلاً طبیعت متفاوتی دارد و برعکس روغن کنجد، کبد را از آلودگی‌ها و چربی‌ها پاک می‌کند چون گرم و تر است و لزوجت هم ندارد جداً دقت لازم را به عمل بیاورند.

متن کتاب مفاتیح الارزاق درباره روغن ارده کنجد:

«روغن آن را اگر از کنجد غیرمقّشر بریان بگیرند آن را «دُهْنُ الحَلّ» نامند؛ به‌فتح حای مهمله و تشدید لام که لزوجت این زیاد است و اگر مقّشّر بریان اخذ نمایند، لزوجت آن کمتر و چون آن را نرم کوبند و با آب به دست، خوب بزنند تا گرم شود و روغن آن جدا گردد، دارند، بر رطوبت غالب [است].

و آنچه سائیده در آب جوش دهند تا روغن حاصل گردد، آن را طبیخ نامند و سائیده و یا کوبیده آن را بدون استخراج روغن «‌اُشی‌» نامند که به‌فارسی «اَوْده» گویند؛ طبیعت آن گرم و تر.

افعال و خواصّ روغن ارده کنجد:

آشامیدن آن با ادویه مناسبه منقّح و ملیّن و مرطّب و مسمّن و رافع احتراقات حادث از خلط حاد وضیق النّفس، وسعال یابس و قرحه ریه و تشنّج یابس قویتر از کنجد، و در قرحه البول مانند کنجد و در مزورهای مرض بعد از دهن لوز و فسق نافعترین ادهان [است]».

به‌نوشته احیای سلامت، روغن کنجد را از کنجد غیرمقشر (‌با پوست‌) می‌گیرند که نامش هم «دُهْنُ الحَلّ»است؛ لزوجت آن بسیار زیاد است و می‌دانیم که هر غذای لَزِجی برای کبد مضر است و چربی کبد می‌آورد اما اگر از کنجد مقشّر بریان (پوست‌کنده بریان) اخذ کنند، لزوجت آن کم‌تر است و اگر آن را به‌نرمی بکوبند و روغنش را جدا کنند، رطوبت آن افزایش می‌یابد؛ اگر داخل آب جوش بریزند و بسایند و بکوبند به آن ارده ( اَوْده، اُشی) گویند که طبیعت آن گرم و تر می‌شود.

خواص روغن ارده کنجد

ملیّن رطوبت‌زا، چاق‌کننده، رفع صفرای سوخته سودا، تنگی نفس، درمان سرفه خشک، زخم ریه و آسم، تشنج خشک و درمان ادرار سوختگی کودکان و سوزش ادرار.

روغن بادام شیرین

خواص اعجاب انگیز روغن بادام/ جوش و چروک پوستی از ریشه نابود کنید

روغن بادام یکی از شاه کلیدهای طب سنتی در درمان بیماری‌ها بوده و مصرف آن از دیرباز در کشورها و فرهنگ‌های مختلف رواج داشته است.

روغن بادام سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب اشباع نشده، پروتئین، پتاسیم و روی است و به دو شکل روغن بادام شیرین و تلخ وجود دارد.

روغن بادام تلخ از بادام‌های با طعم تلخ بدست می‌آید که حاوی آمیگدالین است، در این ماده اسید هیدروسیانیک سمی وجود دارد که مصرف خوراکی آن برای بدن مضر و حتی مرگ آور است. از روغن بادام تلخ بیشتر برای مصارف دارویی و درمان آرتروز زانو استفاده می‌شود.

اما نوع شیرین آن منحصرا از بادام خوراکی بدست می‌آید و می‌توانید از آن برای درمان حساسیت‌های پوستی حتی در نوزادان استفاده کنید، این روغن بهترین کرم برای ماساژ بدن نوزاد پس از استحمام است و به طور کامل جذب بدن نوزاد می‌شود و به این ترتیب از بروز خشکی و حتی اگزمای پوستی در نوزاد جلوگیری می‌کند.

بسیاری از شرکت‌های دارویی و سازنده محصولات آرایشی از بادام در ترکیب محصولات خود استفاده می‌کنند، شما می‌توانید تنها با خرید روغن بادام شیرین از تمامی مزایای درمانی آن و بویژه خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E موجود در روغن بادام استفاده کنید و پوستی سالم و شفاف داشته باشید.

ویتامین E موجود در این روغن می‌تواند پوست را از آسیب اشعه UV خورشید مصون نگه دارد و نیز از ایجاد چین و چروک‌های پوستی در اثر استرس و بالا رفتن سن بکاهد.

از جمله دیگر خواص روغن بادام پاکسازی عمیق پوست صورت و بدن است، این روغن به راحتی به لایه‌های درونی پوست نفوذ کرده، آلودگی‌ها و مواد التهاب‌زا را از بین می‌برد. افرادی که دارای جوش‌های سرسیاه یا آکنه‌های پوستی هستند می‌توانند از روغن بادام به عنوان یک پاک کننده طبیعی پوست استفاده کنند.

برای پاک کردن مواد آرایشی از سطح پوست و حتی نزدیک چشم نیز می‌توانیدازروغن بادام استفاده کنید، برای این کار مقداری پنبه را به روغن بادام آغشته کرده و مواد آرایشی روی پوست را به آرامی با آن پاک کنید و پس از دو دقیقه صورت را آبکشی کنید.

برای حذف حلقه‌های تیره و سیاه زیر چشم نیز می‌توانید از روغن بادام استفاده کنید، برای این منظور هر شب زیر چشم‌ها را با مقداری روغن بادام پوشانده، صبح صورت را به طور کامل بشویید پس از مدت دو هفته از بین رفتن نسبی لکه‌ها را مشاهده می‌کنید.

برای از بین بردن التهاب ناشی از اگزما و یا بیماری پسوریازیس هم می‌توانید از روغن بادام کمک بگیرید، در اثر این بیماری پوست دچار خارش، سوزش و قرمزی می‌شود، اما می‌توانید با استفاده از آغشته کردن محل عارضه به روغن بادام التهاب آن را کم کنید.

از دیگر مزایای استفاده از روغن بادام برطرف کردن قرمزی و التهاب کشاله ران نوزاد به دلیل استفاده از قنداق و پوشک است، این نوع درماتیت تماسی می‌تواند باعث درد و سوزش در نوزاد و گریه و بی قراری او شود.

در این موارد معمولا پزشک متخصص انواع داروهای موضعی را معرفی می‌کند، اما می‌توانید در کنار دارو‌ها از روغن بادام شیرین نیز بر روی پوست نوزاد استفاده کنید.

تحقیقات جدید نشان داده است علاوه بر بادام تلخ که برای درمان درد عضلات و گرفتگی مفاصل زانو به کار می‌رود، می‌توانید از روغن بادام شیرین نیز برای درمان استفاده کنید.

در بسیاری از جلسات ماساژ، فیزیوتراپی و آروماتراپی از روغن بادام شیرین به عنوان یک ماده مسکن و آرام کننده عضلات استفاده می‌شود.

برای استفاده از روغن بادام شیرین به عنوان ماده تسکین دهنده درد عضلات مقداری از این روغن را روی حرارت ملایم قرارداده تا گرم شود، سپس موضع آسیب دیده را که درد می‌کند با مقداری از روغن پوشش دهید. در همین زمان یک حوله نسبتاً ضخیم را روی یک کاسه آب جوش قرار دهید تا گرم شود و آن را روی بدن و در محل روغن بادام قرار دهید تا به تدریج اثر درمانی بر روی عضلات ایجاد شود.

می‌توانید این کار را هر روز به مدت نیم ساعت بر روی موضع آسیب دیده انجام دهید و تنها پس از چند روز از انجام آن کاهش درد و التهاب را در بدن خود مشاهده کنید.

استفاده از روغن بادام شیرین همچنین برای درمان ریزش موی سر و تحریک فولیکول سازی مو‌ها موثر است. ریزش موی سر به دلایل مختلفی از جمله استرس، سوء تغذیه، برهم خوردن تعادل هورمونی و افزایش سن می‌باشد.

اما می‌توان با استفاده از مواد مغذی بادام شیرین از جمله کلسیم و منیزیم با ریزش موی سر مقابله کرده و حتی در سنین سالمندی نیز از داشتن موهای پرپشت و زیبا لذت برد.

روغن شحم گاو

مصرف روغن "شحم گاوی" بیماری را از شما دور می‌کند

پیش از این، برخی از فواید روغنهای حیوانی در مطلبی با عنوان “روغن حیوانی ضامن قلب سالم و عمر طولانی” مورد بررسی قرار گرفت؛ در این مطلب برخی خواص روغن “شحم گاوی” را که باعث بیرون راندن ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺍﺯ ﺑﺪﻥ می‌شود، بررسی کرده‌ایم.

به بررسی برخی فواید روغنهای حیوانی برای سلامتی و تشریح چرایی مفید بودن این روغنها توسط “دکتر منتظر” از اساتید و پژوهشگران مبرز و شناخته‌شده طب سنتی کشورمان پرداختیم.

متأسفانه باید گفت امروزه بسیاری از خانواده‌های ایرانی با شرایط موجود بازار کشورمان برای انتخاب روغن سالم و مفید برای سلامتی، دچار مشکل و ابهام شده‌اند و به‌دلیل تبلیغات پرحجمی که علیه “روغنهای حیوانی” شده، تصورات غلطی درباره این نوع روغنها دارند.

اما به‌واقع اگر روغنهای حیوانی آن‌گونه که تا به امروز تبلیغ شده است، برای سلامتی مضر هستند پس چرا امروز و با جایگزین شدن روغنهای نباتی مایع، شاهد افزایش چشمگیر بیماریهای قلبی و عروقی هستیم و این آمار هر روز در حال افزایش نیز هست؟! آیا روغنهای مایع موجود در بازار که هر بطری از آنها ترکیبی از روغنهای مختلفی مانند کانولا، سویا، ذرت، آفتاب‌گردان، پالم و … هستند برای سلامتی انسان بی‌خطر هستند و آیا مصرف این روغنها در درازمدت باعث ابتلا به انواع و اقسام بیماریها از جمله بیماریهای قلبی ــ عروقی و سکته‌‌های قلبی نمی‌شوند؟

بیشتر بخوانید: «روغن حیوانی» ضامن قلب سالم و عمر طولانی

اما امروزه و به‌صورت آرام‌آرام با انجام مطالعات و تحقیقات جدید در مراکز پژوهشی دنیا، نوع نگاه به روغنهای حیوانی در حال تغییر است و تا به امروز مقالات مستقلی در تأیید مجدد سلامت روغنهای حیوانی و تأکید بر فواید متعدد روغن‌هایی مانند شحم گاوی، روغن زرد، روغن دنبه در حال تولید و انتشار است البته این تحقیقات جدید، مؤید دیدگاه طب سنتی ایرانی ــ اسلامی است که از قبل نیز بر فواید متعدد روغنهای حیوانی تأکید داشت.

پیشتر، برخی از فواید این نوع روغنها در مطلبی با عنوان “کره حیوانی طبیعی” خطر حملهٔ قلبی را کاهش می‌دهد مورد بررسی قرار گرفت؛ در ادامه به بررسی برخی خواص روغن “شحم گاوی” بر اساس تأیید و تأکید روایات می‌پردازیم:

ﺍﺯ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﺩﺭﺑﺎﺭه ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ ﭘﻴﺎﻣﺒر(ص) ﻛﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩه ﺑﻮﺩ: «ﻫﺮ ﻛﺲ ﻟﻘﻤﻪ‌ﺍﻯ ﺍﺯ ﭘﻴﻪ ﺑﺨﻮﺭﺩ، ﺁﻥ ﻟﻘﻤﻪ ﻫﻢ‌ﺍﻧﺪﺍﺯه ﺧﻮﺩ، ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﺪﻥ ﺑﺮﻭﻥ ﻣﻰ‌ﺭﺍﻧﺪ» ﭘﺮﺳﻴﺪﻧﺪ، ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﻣﻘﺼﻮﺩ، ﭘﻴﻪِ ﮔﺎﻭ ﺍﺳﺖ».

در کتاب ﺍﻟﻜﺎﻓﻰ ﺑﻪ‌ﻧﻘﻞ ﺍﺯ ﺯُﺭﺍﺭه آمده است: ﺍﺯ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﭘﺮﺳﻴﺪﻡ: ﻓﺪﺍﻳﺖ ﺷﻮﻡ! ﺁﻥ ﭘﻴﻪ ﻛﻪ ﻫﻢ‌ﺍﻧﺪﺍﺯه ﺧﻮﺩ، ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﺪﻥ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰ‌ﺑﺮﺩ، ﭼﻴﺴﺖ؟ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﭘﻴﻪِ ﮔﺎﻭ ﺍﺳﺖ. ﺍﻯ ﺯﺭﺍﺭه! ﻫﻴﭻ ﻛﺲ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺗﻮ، ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺭه ﺍﺯ ﻣﻦ ﻧﭙﺮﺳﻴﺪه ﺑﻮﺩ».

همچنین در این کتاب از ﻣﺤﻤّﺪﺑﻦ ﻓﻴﺾ آمده است: ﻧﺰﺩ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﺑﻮﺩﻡ ﻛﻪ ﻣﺮﺩﻯ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﮔﻔﺖ: ﺩﺧﺘﺮﻡ ﺍﺯ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺷﻜﻢ‌ﺭَﻭﺵ، ﺗﻜﻴﺪه ﻭ ﻟﺎﻏﺮ شده ﺍﺳﺖ؛ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﭼﻪ‌ﭼﻴﺰﻯ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺍﺯ پُلوی ﭼﺮﺏ، ﺑﺎﺯﻣﻰ‌ﺩﺍﺭﺩ؟ ﭼﻬﺎﺭ ﻳﺎ ﭘﻨﺞ ﺗﻜﻪ‌ﺳﻨﮓ ﺑﺮﺩﺍﺭ ﻭ ﻛﻨﺎﺭ ﺁﺗﺶ ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻭ ﺑﺮﻧﺞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻳﮕﻰ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﺪه ﻭ ﺧﻮﺏ ﺑﭙﺰ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭﻯ ﭼﺮﺑﻰ ﺗﺎﺯه “قلوهﮔﺎه” ﺩﺭ ﻇﺮﻓﻰ ﺑﺮﻳﺰ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺳﻨﮓ‌ﻫﺎﻯ ﺩﺍﻍ‌ﺷﺪه، ﺩﺭ ﺁﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﺪه ﻭ ﻇﺮﻑ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺭﺍ ﺑه‌ﺭﻭﻯ ﺁﻥ ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻭ ﺧﻮﺏ ﺑﺮ ﻫﻢ ﺯﻥ ﻭ ﻣﻮﺍﻇﺐ ﺑﺎﺵ ﺑﺨﺎﺭ ﺁﻥ، ﺧﺎﺭﺝ ﻧﺸﻮﺩ؛ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺭﻭﻏﻦ ﺫﻭﺏ ﺷﺪ ﻭ ﺑﺮﻧﺞ ﻫﻢ ﺧﻮﺏ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪ، ﺭﻭﻏﻦ ﺁﺏ‌ﺷﺪه ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﻧﺞ ﺑﺮﻳﺰ ﻭ به بیمار، دخترت، ﺑﺨﻮﺭﺍﻥ».

ﺍﻣﺎﻡ ﻛﺎﻇﻢ(ع) نیز فرموده‌اند: “ﻫﺮ ﻛﺲ ﻟﻘﻤﻪ‌ﺍﻯ ﺍﺯ ﭘﻴﻪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﻭﻥ ﺧﻮﺩ ﺑﺒﺮﺩ، ﺁﻥ ﻟﻘﻤﻪ ﻫﻢ‌ﺍﻧﺪﺍﺯه ﺧﻮﺩ، ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﺪﻥ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰ‌ﺑﺮﺩ”.

روغن فندق

روغن فندق مایع استخراج شده از مغز فندق است که به جوان سازی پوست صورت کمک می کند، یک ضد آفتاب طبیعی است، آفتاب سوختگی را کاهش می دهد و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با طرز استفاده صحیح از روغن فندق، خواص و تاثیر آن بر پوست و مو بیشتر آشنا شوید.

خواص روغن فندق برای پوست و مو

نکته مهم : پیش از مصرف روغن فندق به صورت موضعی، باید ابتدا مقداری از آن را بر روی پوست دست خود بمالید و حداقل 24 ساعت صبر کنید تا از عدم داشتن حساسیت پوستی نسبت به آن مطمئن شوید.

1. جوان سازی پوست صورت

روغن فندق حاوی مقادیر بالای ویتامین E می باشد که به افزایش تولید کلاژن کمک کرده و با بهبود الاستیسیته ی پوست به رفع چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

2. آکنه و جوش صورت

مقادیر بالای فلاونوئید هایی مانند تانن کاتچین موجود در روغن فندق به جذب روغن اضافی پوست کمک کرده و آکنه و جوش صورت را درمان می کند.

ماسک خانگی برای جوش صورت

یک قاشق غذا خوری خاک رس سبز را با نصف قاشق چای خوری روغن فندق، نصف قاشق چای خوری روغن جوجوبا و دو قطره اسانس لیمو ترش ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

3. درمان جای جوش صورت

استفاده از روغن فندق به صورت موضعی یکی از بهترین روش های خانگی برای درمان جای جوش محسوب می شود.

4. آبرسان طبیعی پوست

مقادیر بالای ویتامین E و اسید های چرب موجود در روغن فندق می توانند باعث افزایش آبرسانی و هیدراتاسیون پوست صورت و بدن شوند.

5. مرطوب کننده پوست صورت

اسید های چرب موجود در روغن فندق به عنوان یک عامل مرطوب کننده طبیعی پوست عمل کرده و احتمال ابتلا به خشکی پوست به ویژه در زمستان را کاهش می دهد.

6. مناسب برای پوست چرب

روغن فندق حاوی تانن است که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و با افزایش رطوبت به درمان پوست های چرب و کاهش منافذ پوست صورت کمک می کند.

7. مناسب برای پوست حساس

روغن فندق یک مرطوب کننده طبیعی و بدون الکل است که باعث تحریک پوست نمی شود به همین دلیل یکی از بهترین مرطوب کننده ها برای افرادی است که پوست حساس دارند.

8. درمان جای زخم

برخی مطالعات نشان داده که ویتامین E موجود در روغن فندق به درمان سریع تر زخم های پوستی و همچنین جای زخم کمک می کند.

9. ضد آفتاب طبیعی

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین E موجود در روغن فندق پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش نور خورشید محافظت کرده و خطر آفتاب سوختگی و سرطان پوست را کاهش می دهد.

ماسک روغن فندق برای پوست

2 قاشق غذا خوری روغن کنجد را با 2 قاشق غذا خوری روغن گندم، 2 قاشق غذاخوری روغن فندق، 4 قاشق غذاخوری روغن گردو و 5 قطره روغن اسطوخودوس ترکیب کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید. این ترکیب را 2 تا 3 ماه در یخچال نگهداری کرده و هر روز از آن به عنوان ضد آفتاب استفاده کنید.

10. درمان لکه های پوستی

آکنه و جوس صورت، آفتاب سوختگی، بارداری و مصرف برخی دارو ها باعث ایجاد لکه های قهوه ای پوست می شوند، روغن فندق غنی از ویتامین E است و شواهد تجربی نشان می دهد که ویتامین E می تواند به درمان لکه های پوستی و روشن تر شدن رنگ پوست کمک کند.

11. درمان قرمزی و جوش پس از اصلاح

روغن فندق دارای خواث ضد التهابی است و به عنوان یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان خارش، سوزش، قرمزی و چوش پس از اصلاح صورت در زنان و مردان شناخته می شود.

12. تقویت و افزایش رشد مو

روغن فندق حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است که به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد موی سر می شوند.

ماسک تقویت کننده موی سر

مقدار های مساوری روغن فندق و روغن زیتون را با هم ترکیب کنید، کمی گرم کرده و بر روی مو ها و پوست سر ماساژ دهید، بگذارید یک شب بماند و روز بعد با آب گرم و شامپو بشویید.

این ماسک را یک بار در هفته استفاده کنید تا به تقویت و افزایش رشد مو و همچنین نرم تر و صاف تر شدن آن ها کمک کند.

13. درمان موخوره مو

روغن فندق به عنوان یک روش طبیعی و خانگی برای درمان موخوره محسوب می شود.

ماسک روغن فندق برای مو

چند قطره روغن فندق را بر روی مو ها به ویژه قسمت های موخوره شده ماساژ دهید، بگذارید یک شب بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

14. تقویت مژه و ابرو

مقادیر بالای مواد مغذی موجود در روغن فندق به تقویت مژه و ابرو و پرپشت تر شدن آن ها کمک می کند.

فواید دارویی و درمان روغن فندق برای سلامتی بدن


15. کلسترول خون

برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که روغن فندق به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند.

16. سلامت قلب

روغن فندق به دلیل مقادیر اسید های چرب اشباع نشده مانند اولئیک اسید که دارد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داده و برای سلامت قلب مفید می باشد.

17. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، فیتواسترول و ویتامین E موجود در روغن فندق خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و از متاستاز سلول های سرطانی پیشگیری می کند.

عوارض و مضرات روغن فندق

آلرژی و حساسیت

افرادی که به فندق حساسیت دارند ممکن است روغن فندق هم در آن ها باعث آلرژی و حساسیت شود.

مسمومیت

زیاده روی در مصرف خوراکی روغن فندق به دلیل مقادیر بالای ویتامین E که دارد ممکن است باعث مسمومیت شود که با علائمی مانند خستگی، ضعف، حالت تهوع، تاری دید و اسهال مشخص می شود.

طبع روغن فندق

طبیعت روغن فندق گرم و خشک می باشد. روغن فندق حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، پیریدوکسین، اسید پانتوتنیک و نیاسین، فولات، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، روی، آهن و منگنز است.

روغن فندق به رنگ زرد طلایی است که عطر و بوی قوی مانند فندق دارد و گفته می شود که بوییدن آن باعث افزایش اشتها خواهد شد.

طرز تهیه روغن فندق

روغن فندق را به 3 روش مختلف تهیه می کنند :

پرس سرد

در روش پرس سرد از مغز فندق بو داده برای تهیه روغن استفاده می کنند، روغنی که به روش پرس سرد تهیه می شود بسیار مغذی بوده، عطر و طعم قوی تری دارد و خواص درمانی آن بیشتر می باشد.

استخراج با حلال

در روش استخراج حلال از مغز فندق و هگزان به عنوان حلال استفاده می شود. روغنی که به این روش به دست می آید، عطر و بوی کم تری دارد و برخی از چربی های سالم آن مانند فسفولیپید ها از بین رفته اند.

استخراج با کربن دی اکسید فوق بحرانی

یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین روش هایی که برای تهیه روغن فندق استفاده می شود و می تواند مقدار بیشتری روغن را از مغز فندق تهیه کند.

موارد استفاده از روغن فندق

روغن فندق را به صورت خوراکی برای تهیه غذا در دمای پایین (روغن فندق به هیچ وجه برای سرخ کردن مناسب نیست) و همچنین انواع سالاد سبزیجات، نان، بیسکویت، کیک، کوکی و کلوچه استفاده می کنند.

روغن فندق را به صورت موضعی به عنوان مرطوب کننده صورت و بدن به کار می برند.

از روغن فندق برای ماساژ و آروماتراپی استفاده می شود.

روغن فندق را برای تهیه انواع لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند.

ثبتنام دوره های طبی استاد منفرد

https://idpay.ir/009904354386/shop/181666
لینک ثبتنام دوره چهره شناسی(فقط تلگرام)
30 تومان

https://idpay.ir/009904354386/shop/181672
لینک ثبتنام دوره بیماری های زنان(فقط تلگرام)
۳۰تومان

https://idpay.ir/009904354386/shop/181669
لینک ثبتنام دوره اناتومی (فقط تلگرام)
۳۰تومان

https://idpay.ir/009904354386/shop/181675
لینک ثبتنام دوره عنبیه شناسی پیشرفته(فقط تلگرام)
۳۰تومان

https://idpay.ir/009904354386/shop/181681
لینک ثبتنام دوره علل علائم درمان بیماری ها(فقط تلگرام)

https://idpay.ir/009904354386/shop/181678
لینک ثبتنام دوره کاربرد و فروشندگی گیاهان دارویی(فقط تلگرام)

دوره ازمایش خوانی

این کارگاه در ۲۰ جلسه و با موضوع راهنمای کامل تفسیر انواع آزمایشات آماده شده است که به بتفسیر دقیق نتیجه آزمایش خون می‌پردازد.

این دوره شامل موضوعات زیر می باشد:
مقدمه
انواع آزمایشات
انواع آزمایشات خون
RBC – HCT – WBC – Hgb – Plt –
آزمایش گروه های خونی
آزمایش قند خون
آزمایش چربی خون
مقادیر کلسترول و تری گلیسرید خون
الکترولیتهای موجود در خون
پتاسیم:K – سدیم:Na
تست بررسی سدیمانتاسیون گلبول های قرمز (ESR)
CRP :
موارد افزایش ESR :
CBC :
RBC Index
تفسیر آزمایش خون
توضیحات: VLDL : – CHYLOMICRONES : – BILIRUBIN : – HBA1C :- RETIC: -PBS: -Diff: -G6PD:- BUN: -Cr: -AST : -ALT: -PRO : -MCH : -MCHC : -RDW: -Lym : -NEU: -CBC : -WBC: -RBC: -HGB: -PLT: -HCT : -MCV

تفسیر آزمایش کامل ادرار
الف)خصوصیات فیزیکی
علل کاهش وزن مخصوص ادرار
علل افزایش وزن مخصوص ادرار
ب) آزمایش شیمیایی ادرار
ج) بررسی سدیمان ادراری:
کیست های ادراری
کریستال ها
باکتری
قارچ
پارازیت ها

جهت ثبت نام اینجا کلیک کنید.